BIO

De liefde voor muziek kreeg ik van huis uit mee. Met mijn moeder en zus zong ik thuis driestemmig en ook met andere familieleden werd er veel gemusiceerd. Mijn vader draaide platen van Miles Davis,  Sarah Vaughan, Prince en Stevie Wonder. Als klein meisje was ik gefascineerd door Mariah Carey en zong elke ‘ad-lib’ (=versiering) na.


Na de middelbare school vertrok ik naar Amsterdam om psychologie te studeren. Maar in de collegebanken bleef de muziek knagen. Ik besloot mijn hart te volgen en verder te gaan met zingen. In 2004  werd ik toegelaten op het Utrechts Conservatorium. Daar verdiepte ik me in de jazz en begon op te treden in allerlei formaties. In 2008 studeerde ik cum laude af. 
Als freelance zangeres heb ik gewerkt voor artiesten als Postman, Barry Hay, Karin Bloemen, Hans Teeuwen, Het Metropole Orkest & Jacob Collier e.v.a.


Van 2013 tot 2017 zong ik in de live band van de excentrieke en veelzijdige artiest Jett Rebel. Dat was een fantastische tijd waarin we toerden langs uitverkochte clubs zoals Paradiso en grote festivals waaronder Pinkpop, Lowlands,  North Sea Jazz en Sziget.


In 2017 heb ik mijn eerste soloplaat TOMA! uitgebracht; een verzameling Molukse traditionals. Deze plaat bracht mij en de band naar o.a. het Tong Tong Festival, Oerol en het BaliKei Festival in Indonesie. Ook waren we te gast in het muziekprogramma Vrije Geluiden van de VPRO. 
Momenteel werk ik aan mijn tweede album met Molukse liedjes. Ik verwacht dat deze plaat in de nazomer van 2021 zal uitkomen. 


Naast het optreden werk ik als zangdocent/coach in mijn eigen lespraktijk en op de opleiding Docent Muziek (ODM) van het Conservatorium van Amsterdam. Meer info over zangles vind je
hier.


Inspiratiebronnen/muzikale helden

Mijn familie, Stevie Wonder, Prince, Bill Withers, Emily King, Beyoncé, Ella Fitzgerald, The Beatles, The Band, Donny Hathaway, Lianne La Havas, Lizz Wright, Chet Baker, Joni Mitchell, Ray Charles, Les Paul & Mary Ford, James Brown, Sly Stone en vele anderen!