DOCUMENTAIRE 'LAGU-LAGU - EEN MUZIKALE MISSIE'


Filmmaker Joost Schrickx heeft mij gevolgd tijdens het maken van mijn tweede album Toma Terus. Een kijkje in mijn hoofd en hart - waarom doe ik wat ik doe? En hoe doe je dat dan en met wie? De film is op 17 april in premiere gegaan op het INEDIT festival in Amsterdam. Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer hij nog meer vertoond wordt? Schrijf je dan hier in om updates te ontvangen.

TE GAST BIJ DE NIEUWS BV OP RADIO 1


13 april was ik te gast op de radio! Ik had een heel leuk gesprek met host Natasja Gibbs over Molukse heimwee, mijn nieuwe plaat én de documentaire 'Lagu-Lagu' die Joost Schrickx gemaakt heeft over het maakproces van mijn album Toma Terus. Ik speelde ook nog een liedje live met gitarist Ruben Croes. HIER kun je interview terugkijken/luisteren. 

NIEUWE EXPO TROPENMUSEUM: 'ONZE KOLONIALE ERFENIS'


Blij en vereerd om onderdeel te zijn van de audiotour van deze interessante, nieuwe expo in het Tropenmuseum. De komende zeven (!) jaar is deze te bekijken en beluisteren.


TE GAST IN PODCAST 'DE STEM' (RADIO 4)

Ik ben dol op podcasts :) Extra leuk dus om eens te gast te zijn in een podcast waarin de stem centraal staat. Ik had een super leuk gesprek met presentatrice Gerja Wolf over zingen, mijn inspiratiebronnen, Molukse muziek én mijn familiegeschiedenis.

HIER kun je de aflevering terugluisteren.


nationale herdenking 15 augustus 1945

Dit jaar mocht ik een muzikale bijdrage leveren aan de Nationale Herdenking 15 augustus 1945. Met Jimmy Tielman (rechts) en Nick Croes (links) speelde ik de classic 'Blue Bayou' van Roy Orbison.

Met zangeres EliZe zong ik de Captive's Hymn, begeleid door het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Bijzonder en eervol om te mogen doen!

Lees meer over deze herdenking.

Foto: Marco de Swart


HELEMAAL IN DE FLOW :)


Ik sta met een interview in een special van Flow Magazine! Heel tof dat er steeds meer aandacht besteed wordt aan Molukkers in Nederland; de gedeelde geschiedenis met Nederland, onze verhalen en cultuur.
 
 Je kunt het hier downloaden.
 
Interview: Chris Muyres

Beeld: Merel Arnoldus INTERVIEW MOESSON MAGAZINE 

Ik had een ontzettend leuk en mooi gesprek met Patricia Jacobs over mijn familie, Molukse muziek en heimwee. Nu te lezen in MOESSON Magazine en hier kun je het downloaden. NATIONALE DODENHERDENKING 4 MEI 2021


Heel bijzonder en eervol om het 'Indisch Onze Vader' te mogen zingen tijdens de Dodenherdenking. Met Nick Croes (gitaar) en een ensemble van het Metropole Orkest. Arrangement is van Martin Fondse.

NIEUW ALBUM

 
Ik werk aan een tweede album met Molukse traditionals! Door o.a. corona heeft de release wat vertraging opgelopen, maar het komt eraan. Veel zin om het te laten horen!